BNR: Băncile au înăsprit standardele de creditare pentru creditele de consum!

Într-un raport al Băncii Naționale a României, citat de Agerpres, se arată faptul că în trimestrul 3 al anului curent, băncile au înăsprit standardele de creditare pentru creditele de consum, dar le-au relaxat pe cele aferente creditelor ipotecare. “Comparativ cu trimestrul anterior, in T3/2017 instituțiile de credit autohtone au relaxat într-o anumita măsura standardele de creditare pentru creditele ipotecare si le-au înăsprit in cazul creditelor de consum”.

Factorii care au condus la relaxarea standardelor de creditare pentru creditele ipotecare și înăsprirea celor aferente creditelor de consum de către instituțiile de credit, in trim. III/2017, au fost pe de-o parte accentuarea concurenței în sectorul bancar, iar pe de altă parte politica monetara sau prudențiala a BNR și așteptările privind piața imobiliara pentru stabilirea standardelor de creditare pentru acest segment.

Pentru ultimul trimestru din 2017, băncile comerciale estimează o înăsprire semnificativa a standardelor pentru creditele de consum și menținerea constanta a acestora în cazul creditelor ipotecare.

Sursa: AGERRES


Institul de Studii și Aplicații Macroeconomice

 

 

Views – 2229

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.